Már elkezdődött a
hónap elején az első kamilla bokrocskák kinyílása, mostanra már
helyenként fehérlenek tőle a mezők.
Tegnapelőtt
kamillagyűjtés volt a program a saját legelő területén.
Ami ezt egy hónappal
megelőzte, az a kamillafésű készítése volt.
Ez egy egyszerűen
elkészíthető eszköz. Nem kell más hozzá, mint
faanyag (jelen esetben egy gáztűzhely csomagolásának
merevítőfái), perforált lemez (szelelő rostája), néhány szeg
és esetleg sziloplaszt.
Fogtam 3db méretre
vágott lécet, amit a 3 részre osztott perforált lemez méreteihez
igazítottam, majd ezeket u alakban összeszegeltem.
Az u alakzat két végét
azon az oldalon átlósan lefűrészeltem, ahová a lemez fog
kerülni, majd a két külső oldalával is hasonlóan jártam el.
A 3db lemez végét úgy
vágtam le, hogy fésűszerűek legyenek.
Rászegeltem az u
alakzatra a lemezt, majd a réseket a fa részen és ahova
használatkor az ujjak kerülnek, azt lekentem sziloplaszttal, hogy
jobb legyen a fogása és a tartása.
A hegyes és kiálló
részeket lekerekítettem reszeléssel, majd csiszolóvászonnal
finomítottam.
A kész eszközök:
Kamillafésűk |
Nem tervezem a
sorozatgyártást, mert elfogyott a hozzávaló lemez. :)
Ezek után tegnap
megtörtént a kamilla betakarítása, valahogy így, fésülő
mozdulatokkal:
Kamilla lefésülése |
A lefésült kamillavirágok |
Azután a leszüretelt
kamillavirágzat bekerült a szárítóba:
Kamilla a szárítóban |
Amikor megszárad a
kamilla, akkor majd üvegbe kerül ahogy tavaly is történt:
Egy üvegnyi kamilla |
A bespájzolásnak
köszönhetően bármikor ihatok kamillateát a boltinál jobb
minőségben és olcsóbban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése